Nieuwbouw 68 seniorenappartementen in Kesteren

Nieuwbouw seniorenappartementen in Kesteren. In het dorp Kesteren ligt aan de Schenkhofstraat een voormalig veilingterrein. De totale locatie is circa 22.000 m2 groot. Dit terrein krijgt een bijzondere, nieuwe bestemming. Samen met vier andere initiatiefnemers realiseert Habion hier een nieuwe levendige wijk waar ouderen en jongeren door elkaar wonen, waar ook gewerkt wordt en waar zorg en ontmoeting mogelijk zijn.  In de wijk komen een nieuw kerkgebouw, 20 grondgebonden woningen, 3 vrije kavels, een uitbreiding van de gehandicapteninstelling, een accountantskantoor en een appartementencomplex voor senioren.

Voorzieningen
Het appartementencomplex voor senioren dat Habion bouwt bestaat uit 68 seniorenappartementen met daarbij een dienstencentrum. Het gebouw ligt rondom een binnentuin. Op de begane grond is voorzien in ruimten voor diverse diensten. Deze moeten nog verder ingevuld worden, maar te denken valt aan bijvoorbeeld fysiotherapie, bibliotheek, dagverzorging etcetera. Dit centrum is niet alleen bedoeld voor bewoners van het appartementencomplex maar voor het hele dorp. Het complex is ontworpen door Jorissen Simonetti Architecten.

Appartementen voor senioren
De architectuur van het appartementencomplex is enigszins geïnspireerd op de principes van de bekende architect Dudok. De nieuwbouw seniorenappartementen zijn verdeeld over 4 woonlagen. De woningen zijn bestemd voor vitale ouderen, maar ook voor hen die thuiszorg willen. Alle seniorenappartementen hebben drie kamers. Er zijn twee verschillende typen: een met een woonoppervlakte van circa 75 m2 en een van circa 95 m2. De appartementen zijn licht en ruim opgezet en hebben een balkon of terras. Het complex is uitgerust met een (milieuvriendelijke) warmte-/koudeopslag-installatie en voldoet aan de eisen die Woonkeur stelt. Bovendien heeft het appartementencomplex een gezamenlijke lounge voor de bewoners. Elke woning beschikt over een eigen berging. Op de begane grond is voorzien in een gezamenlijke fietsenberging en een scootmobielberging met elektrische laadpunten. Rondom het complex zijn voldoende parkeerplaatsen.

Driesten Harskamp
Door van Driesten Harskamp, is als eerste de bouw van de Hersteld Hervormde Kerk aangenomen, op die wijze kwamen wij in contact met Habion. Voorwaarde voor de bouw van de appartementen was de afname van de grond voor 20 ééngezinswoningen, wij hebben deze mogen afnemen en doorverkocht aan,”De Bunte Vastgoed Oost”. De seniorenappartementen voor Habion hebben wij in bouwteam mogen bouwen evenals de 20 ééngezinswoningen voor de “De Bunte Vastgoed Oost”. Een schoolvoorbeeld waar samenwerking toe kan leiden, mogen wij als Verbindende bouwer ook zo met u samenwerken?

Locatie
Kesteren
Opdrachtgever
Habion Ontwikkeling
Ontwerp
Jorissen Simonetti Architecten

Vragen?
Wij helpen u graag

Neem contact op of stuur ons een berichtje.

Anne van Driesten
0318 461 651


Stuur een mailtje